Skip to main content

Музеї Трускавця

Музей Михайла Біласа

У центрі Трускавця 1992 р. відкрито художній музей митця світової слави Михайла Біласа, чиє ім'я відоме на всіх континентах і записане у понад 100 виданнях та публікаціях різними мовами світу.
Це перший прижиттєвий музей в Україні. Відкрився він у місті, де сьогодні проживає майстер. Розмістився музей в одному з найгарніших будинків Трускавця, збудованому в кінці ХІХ ст. — старовинній віллі "Гопляна".

Музей історії Трускавця

Окрасою нижньої тераси курортного парку, яку здавна називають Долиною, є будівля музею історії міста-курорту Трускавець, який відкритий в кінці грудня 1982 року, в колишній курортній віллі «Саріуш», зведеній на початку ХХ століття. Збудована в стилі модерн з ознаками історизму - мотивами мавританської архітектури, в сезон курорту 1901 року вілла «Саріуш» вже приймала на відпочинок та оздоровлення гостей курорту.
Сьогодні музей приймає гостей курорту та мешканців міста для ознайомлення з історією всесвітньовідомого бальнеологічного курорту від початків його заснування і до сьогодення, відтворює важливі періоди у розвитку Трускавця.